myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Școala pe net devine obligatorie. Cu note, predare, „condică” pentru profesori

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Că tot s-a încheiat oficial vacanța de Paști, până la revenirea elevilor în școli, toate cadrele didactice trebuie să țină legătura online cu elevii, a stabilit prin ordin ministrul Educației, Monica Anisie. Secretarul de stat pentru Învățământul Preuniversitar, Luminița Barcari, a declarat – pentru Europa FM – că învățătorii și profesorii trebuie să facă dovada că au făcut activități online. De exemplu, dascălii pot face capturi de pe ecranul unui laptop sau al unui telefon. „Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra și a dovedi prezența lor online. Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată (profesorii – n.red.) sunt obligați să își raporteze activitățile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate. Eu zic că în jur de 60% au realizat activități, și nu neapărat online, (căci – n. red.) au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook…”, spune Luminița Barcari.

Ordinul ministrului Educației permite notarea elevilor pentru activitatea de la orele online, dar și predarea, mai spune secretarul de stat în Ministerul Educației, pentru sursa citată.

La reluarea activității de predare – învățare – evaluare în unitățile de învățământ, această activitate suport pentru învățare online poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ sau notă, cu acordul elevului sau al părintelui. Cadrul didactic vede cine participă activ la aceste întâlniri, deci este în beneficiul ambelor părți. Dacă ei consideră că cei mai mulți dintre elevi sunt conectați online, se poate organiza și predarea anumitor conținuturi”, a adăugat oficialul MEC.

În ceea ce privește revenirea la cursuri, cel mai probabil, prioritate vor avea elevii din clasele terminale, însă Ministerul Educației va lua o decizie în funcție de deciziile Comitetului pentru Situații de Urgență.
Secretarul de stat spune că toate cadrele didactive vor fi sfătuite ca, la reluarea școlii în clase, să predea doar informațiile esențiale.
„Până la urmă, noi mergem pe formarea de competențe. O competență poate fi formată nu neapărat pe toate conținuturile. Să insistăm pe lucrurile cu adevărat esențiale și de care ne vom lega pentru anul școlar următor”, a explicat Luminița Barcari.

Ministrul Educației a anunțat că prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ. Monica Anisie a emis și instrucțiuni prin care cadrele didactice sunt învățate cum să predea online.
Totodată, Ministerul Educației și Cercetării anunță că ar putea decide, în cazuri justificate, și pe baza unor instrucțiuni emise în prealabil, ca evaluarea la anumite discipline/module să fie realizată on-line.
În portalul Digital educred.ro sunt centralizate platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice.

Și Inspectoratul Școlar Brașov a pus pe site-ul propriu, isjbrasov.ro, un inventar al resurselor online de învățare.

Citiți și:

Vacanța s-a încheiat. Mesajul Inspectoratului Școlar BRAȘOV

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-1 #1 Barbu Gh. 23-04-2020 09:30
Amuzantă ideea. Oricum, să nu uităm un lucru: profesorii și învățătorii, ca toți bugetarii, habar nu au să pornească un calculator. Iar cei care știu, mai departe de „Tetris” nu au trecut niciodată.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter