myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Chiar și gratuită, rovigneta trebuie reînnoită

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC( Brașov informează persoanele cu dizabilități și aparținătorii acestora că, în conformitate cu informările transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, valabilitatea rovinietelor pentru utilizarea drumurilor publice naționale nu este prelungită automat pe perioada stării de urgență.

În conformitate cu prevederile art. 28 din Legea 448/2006, cu modificările și completările ulterioare, persoanele încadrate în grad de handicap, deținătoare de autoturisme, beneficiază de scutire la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale. De această facilitate beneficiază și însoțitorii sau asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități, cu precizarea că scutirea de plată se aplică pentru un singur autoturism ce aparține uneia dintre persoanele menționate anterior. Pentru a veni în sprijinul acestora, DGASPC Brașov continuă primirea cererilor pentru acordarea rovinietelor gratuite pentru persoanele cu dizabilități sau aparținătorii acestora, conform prevederilor Legii 448/2006. Solicitările, însoțite de documentele justificative (certificatul de încadrare în grad de handicap, cartea de identitate a persoanei, cartea de identitate a autoturismului , talonul auto, si, după caz, cartea de identitate a însoțitorului, ancheta socială a primărirei de domiciliu, certificatul de naștere pentru copilul cu handicap, contractul de muncă al asistentului personal – copii), vor fi transmise electronic la adresele Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., sau prin poștă ori curier, la adresa DGASPC Brașov, str. Apullum. nr 3, Brașov.

În perioada 16 martie – 15 aprilie, au fost primite la DGASPC Brașov, în format electronic, 73 de cereri pentru eliberarea rovinietelor pentru persoanele cu dizabilități sau aparținătorii acestora.

Pe perioada stării de urgență, rovinietele nu vor mai fi ridicate de la sediul DGASPC Brașov, ele putând fi transmise beneficiarilor, la cerere, în format electronic, prin email. De asemenea, valabilitatea rovinietei va putea fi verificată, de către organele competente, direct pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Mie, 05 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9254   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1035   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7030   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4827   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2308   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3400   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9200   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord ca persoanele vaccinate să beneficieze de unele avantaje?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter