myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Cum va arăta spitalul modular din curtea Județeanului. 18 arbori vor fi sacrificați

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul spitalului modular (exclusiv de Terapie Intensivă - ATI), dedicat COVID-19 din curtea Județeanului, a obţinut în 27 aprilie autorizaţia de construire din partea Primăriei Braşov. Reprezentanţii Fundaţiei Hera, care împreună cu Asociația Dăruiește Viață au predat gratuit către Consiliul Județean Brașov proiectul complet de arhitectură pentru spitalul modular ATI de la Brașov, au anunţat că în 28 aprilie au fost marcaţi deja cei 18 arbori din curtea spitalului, care vor fi tăiaţi pentru a face loc structurii modulare. Această intervenţie reprezintă prima etapă de pregătire a terenului.

Conform aceleiaşi surse, construcţia va funcţiona pe perioada pandemiei ca secţie ATI exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, preluând pacienţi critici. Secţia va avea o capacitate de 27 paturi dispuse în 4 saloane, 3 rezerve de tip izolator şi spaţii cu funcţiuni suport pentru secţie.
Potrivit proiectului, se vor realiza fundaţii izolate de beton peste care se va amplasa o structură metalică ce va susţine ansamblul de containere. Instalaţiile de apă şi canalizare se vor realiza pe sub containere, iar instalaţiile electrice şi de tip HVAC pe deasupra.
Pe lângă spaţiul medical, se va realiza şi o platformă tehnică pe care se vor amplasa CTA-urile şi chillerele. De asemenea, se va amenaja şi un spaţiu tehnic pentru reţelele de fluide medicale, precum şi un grup electrogen. Ca funcţiuni suport, în secţie va fi amenajat un laborator de analize medicale şi sterilizare.
La interior se vor folosi finisaje speciale pentru spaţii medicale, uşor de curăţat şi dezinfectat, rezistente la lovituri şi agenţi de curăţare agresivi. Totodată, prin lucrările propuse şi substanţele folosite în cadrul construcţiei, aerul nu va fi viciat. Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane.

Circuite stricte pentru personalul medical

Pentru a ajunge în zona de lucru, personalul medical va trece prin zona de donning - unde se echipează cu echipamentul de protecţie specific conform cu protocolul epidemiologic. Pentru accesul în saloanele de pacienţi aceştia trec prin sas filtru dotat cu lavoar şi substanţe dezinfectante. Pentru a ieşi din tură aceştia trec prin zona de doffing, unde îşi dau jos echipamentul de protecţie şi îl lasă în containere care vor fi preluate de personalul specializat şi duse în containerul de neutralizare. De aici trec prin duşuri, se dezinfectează şi apoi ajung în vestiar, unde se îmbracă cu hainele de stradă. La ieşirea din container trec printr-un tunel de dezinfecţie. În vederea respectării valorilor limită admisibile de încărcare cu poluanţi a apelor uzate deversate în reţeaua publică în strictă conformitate cu prevederile normativului NTPA-002, apele menajere vor fi trecute printr-o staţie de pre-epurare compactă în vederea dezinfecţiei acestora.

„Nu este cazul de afectare a mediului înconjurător. Prin lucrările propuse şi substanţele folosite în cadrul construcţiei aerul nu va fi viciat. Aerul din interiorul spitalului modular va fi evacuat la exterior respectând protocolul epidemiologic impus astfel încât acesta să nu infecteze alte persoane”, a precizat Florența Dănilă, vicepreședinte fondator al Fundației Hera Brașov.

Citiți și:

BRAȘOV. Spitalul modular nu se face ca la Elias. Proiect de la zero, cu mai puține paturi ATI

 

 

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Munteanu Bogdan
0 #1 Munteanu Bogdan 05-05-2020 11:20
Praf in ochi.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
0 #2 Barbu Gh. 05-05-2020 16:06
DE CE SĂ SE TAIE???? Viermușii ăștia din primărie, cu retardatul din Șoldova în frunte, doar au tăiat la viața lor nenorocită. Să nu taie, în special că nu mai este nevoie de niciun „modular”. Dacă tot vor să facă ceva, să facă spitalul acela regional, nu să strice, că de 30 de ani doar strică!.
Să lase copacii acolo, nenorociții dreaqu!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter