myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. COVID-19. Primarul Scripcaru propune cumpărarea de măști pentru 6.000 de persoane considerate vulnerabile / Decizie în ședința CL

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul George Scripcaru va propune în ședința de mâine a Consiliului Local Brașov achiziția și distribuția de măști de protecție pentru aproximativ 6.000 de persoane vulnerabile din municipiu, după ce a obținut, în cursul zilei de astăzi, acordul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Această propunere vine în contextul în care Ministerul Sănătăţii nu a putut pune, încă, în aplicare prevederile OUG nr. 78 din 21 mai 2020 prin care trebuia să asigure măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate.

De aceste măști gratuite vor beneficia următoarele categorii de persoane:
a) cele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare – 172 persoane;

b) cele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare – 173 persoane;

c) pensionarii sistemului public de pensii care au împlinit vârsta de 65 de ani şi ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare – 3.897 persoane;

d) cele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare – 1.803 persoane.

Pe 21 mai, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită de măști de protecție unor categorii de persoane defavorizate (pensionari cu pensia până la 704 lei inclusiv, beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei, persoanele încadrate în grad de handicap).

Conform actului normativ, achiziția măștilor de protecție se face de către Ministerul Sănătății prin procedura de negociere, fără publicare prealabilă, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare și în baza necesarului realizat de către autoritățile publice locale, iar măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale, cu ajutorul asistenților medicali comunitari și al mediatorilor sanitari.

De această prevedere urmează să beneficieze 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Dar licitația organizată de Minister a fost contestată și deocamdată nu s-a realizat achiziția măștilor. 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Stegarul din Brasov
0 #1 Stegarul din Brasov 14-08-2020 11:11
Bine ca nu le cumpara dupa pandemie. Practic o sa purtam masti ca sa nu ajungem in spitalele Brasovului, adevarate focare de infectie. Multumim Scripcaru, 16 ani de.mandate zero spitale.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 20 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9481   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2275   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7761   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5341   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2925   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5299   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0000   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Vi se pare corectă regula „două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă nou construită”?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter