myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CUM ÎNCEPE ȘCOALA ÎN BRAȘOV?!... Scenariu galben în municipiu, pare-se! UPDATE. Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UPDATE 1. Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății. Datele pe baza cărora fiecare școală decide scenariul din 14 septembrie - AICI: https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/09/Scoala_07.09.2020_.pdf

...............................................................................................................

UPDATE. „Ar fi bine ca mâine, cel târziu, unitățile de învățământ să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar cu programul concret de începere a școlii din 14 septembrie”, a declarat pentru Edupedu.ro. ministrul Educației, Monica Anisie. 

„Acum la școli este propunerea. Lor li se spune, de către DSP, că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, după care Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt, ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a mai spus Anisie pentru sursa citată, completând: „Este pentru prima dată când dăm autonomie școlilor și îmi doresc ca această descentralizare să continue nu numai din acest punct de vedere, ci să dăm putere directorilor și autonomie școlilor, pentru că ei cunosc cel mai bine unitatea de învățământ. Pentru a da autonomie școlilor, este necesar să fie și o stabilitate și o predictibilitate la conducerea unităților de învățământ. Asta înseamnă că este bine să se organizeze din nou concursurile pentru directori”.

................................................................................................................

Direcțiile de Sănătate Publică au anunțat astăzi rata incidenței cumulate de transmitere a Covid-19 pentru fiecare localitate. Aceste date vor defini, practic, scenariul după care va începe școala, verde, galben sau roșu.

În județul Brașov, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori este de 0,94 în ultimele 14 zile. În Municipiul Brașov, numărul de cazuri la mia de locuitori e 1,19. Ghimbav este localitatea din județ cu cel mai mare număr de testați pozitiv la mia de locuitori - 3,27.


Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Scenariul verde presupune că toți copiii vor merge la școală. Cel galben presupune educație mixtă: față în față și online, în timp ce un scenariu roșu ar ține cursurile doar în mediu virtual. Deciziile DSP stau la baza înscrierii fiecărei școli într-unul din cele 3 scenarii. Ulterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va transmite până la data de 10 septembrie decizia privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educașiei și Ministerului Sănătății, 

1. Dacă rata incidenţei cumulate este sub 1/1.000 locuitori - se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în funcţie de infrastructura şi resursele existente la nivelul unităţii de învăţământ.

2. Dacă rata incidenţei cumulate este între 1-3/1.000 locuitori - se va aplica scenariul 2 pentru toate unităţile de învăţământ din localitate.

3. La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti vor prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că este necesară construirea unei parcări subterane în fața Gării Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter