myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Consiliul Județean va recupera „banii de COVID” de la Uniunea Europeană

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov” va fi finanţat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 9 - Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 prin prioritatea de investiții 9a, Obiectivul specific 9.1 - Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanţare.

Lider de proiect, UAT Județul Brașov are ca parteneri Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov şi Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

Valoarea totală a proiectului aprobat este de 45.533.446,93 lei (inclusiv TVA), respectiv 9.400.938,77 euro, distribuită astfel:

  • Județul Brașov - 116.176,00 lei (sumă alocată pentru informare și publicitate, management de proiect, audit financiar, conform ghidului solicitantului);
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov - 24.036.436,41 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente şi aparatură medicală, inclusiv pentru dotarea unităţii modulare de ATI);   
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov - 8.415.484,09 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură și materiale medicale);
  • Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov - 6.142.536,63 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură şi materiale medicale, precum și management de proiect);
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov - 2.165.079,16 lei (sumă destinată achiziţiei de materiale medicale);
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov - 4.657.734,64 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură și materiale medicale).

Prin urmare, fondurile pe care administraţia judeţeană le-a alocat în cursul acestui an spitalelor braşovene aflate în prima linie a combaterii pandemiei vor fi recuperate în totalitate.

„Chiar de la începutul crizei sanitare, pentru obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public la criza COVID-19, am decis că se impune de urgență dotarea corespunzătoare cu echipamente și materiale de strictă necesitate a spitalelor din subordinea noastră, astfel încât serviciile medicale să se poată desfăşura în condiții optime și de maximă securitate, pacienţii să aibă acces la cele mai bune şi mai sigure condiţii, iar normativele în vigoare să poată fi respectate. Mă bucur că avem posibilitatea să recuperăm din bani europeni alocările bugetare pe care le-am făcut pentru limitarea răspândirii virusului. Avem în lucru încă un proiect similar, deoarece să atragem cât mai multe fonduri eupopene pentru care suntem eligibili în cadrul POIM”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Ma, 11 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0491   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7238   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4882   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2290   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3462   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că ar trebui să se rennţe la purtarea măştii în exterior?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter