myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAȘOV. Șapte angajați de la Spitalul CFR infectați COVID-19, dar din comunitate

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Conducerea Spitalului General C.F. (CFR) Brașov a revenit astăzi cu precizări, dezmințind, cum de altfel am relatat și ieri (detalii: Update BRAȘOV. Nouă angajați de la Spitalul CFR în concediu medical pentru COVID-19), existența unui focar în evoluție de COVID-19 la personalul medical și auxiliar al unității sanitare.

În perioada 10.10.2020 – 11.11.2020 s-au înregistrat 6 cazuri de infecție Covid la personalul angajat: 1 medic, 5 asistente, o infirmieră (nota red. - sunt 7, totuși), fără legătură epidemiologică între ele; ceea ce exclude existența unui focar în evoluție. Sunt cazuri izolate, datorate contextului comunitar în care se înregistrează cazurile SARS Cov 2 pozitive în județul Brașov. Argumentăm cu următoarele: 3 cazuri sunt înregistrate în această perioadă de timp în cadrul echipei 1 Covid, care își desfășoară activitatea la nivelul etajului I, fără a veni în contact cu colegii din echipa 2 Covid, care își desfășoară activitatea la etajul III și etajul IV, fără link epidemiologic între cazuri, conform anchetelor epidemiologice efectuate și înaintate către DSP Brașov. În funcție de ocupație, personalul infectat nu a avut activități comune prin care să se contamineze. Cu mare probabilitate, pentru 2 persoane contactul s-a produs în mijlocul de transport în comun cu care vin la serviciu, iar pentru o persoană intră în discuție un contact la domiciliu. 3 cazuri sunt înregistrate la echipa 2 Covid, fără link epidemiologic între cazuri și nici cu colegii din echipa 1 Covid, Pentru cele trei cadre medicale din echipa 2 Covid nu există link epidemiologic în secție, 2 dintre ele fiind în concediu de odihnă când s-au îmbolnăvit; deci cu siguranță sursă de infecție este comunitară”.

Reprezentanții spitalului au prezentat și două tabele cu datele în care angajații s-au infectat, mai precis au fost depistați pozitiv, și probabila sursă de contaminare.

„Deținem circuite pentru echipare și dezechipare personal, circuite pacienți, circuit lenjerie, alimente, deșeuri etc. Echipamentele de protective individuale se poartă conform indicațiilor și recomandărilor INSP (Institutul Național de Sănătate Publicp - n.r.) București. Nu au existat goluri în aprovizionarea cu echipamente de lucru. Dezinfecția igienică a mâinilor, precum și dezinfecția curentă a suprafețelor, atmosferei se face cu dezinfectante care dețin aviz de Biocide cu respectarea instrucțiunilor de lucru. În cursul serii de 10.11.2020 am fost anunțați de laborator asupra unui test pozitiv, a încă unui angajat aflat în concediu de odihnă începând cu data de 30.10.2020, deci nu a fost prezent în spital. Anchetă epidemiologică este în lucru. Spitalul General CF Brașov, din datade 10 aprilie 2020 de când a devenit spital Covid 19, până la data de 10.10.2020, nu a înregistrat nici un caz de infecție cu SARS Cov2 la personalul medical și auxiliar. Evoluția comunitară a infecțiilor în județul Brașov a creat premisele îmbolnăvirii personalului nostru din surse extra spital, comunitare începând cu 10.10.2020”, se mai arată în comunicatul semnat de dr. Codruța Nemet, medic epidemiolog (și cadru didactic al Facultății de Medicină).


          

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 25 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0105   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4892   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5228   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2289   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1569   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.5300   Scădere

LINK


Tradesilvania
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că şcolile se vor redeschide în data de 8 februarie?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter