myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Nu doar punct de testare COVID, ci și centru de izolare, în cartierul Noua / Decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pentru a putea deschide centrul de testare COVID-19 de pe str. Gladiolelor - despre care am mai informat (VEZI: Update. BRAȘOV. Primăria pregătește un nou punct de recoltare pentru testarea COVID-19), Primăria Brașov se asociază cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, conform deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Prin aceeași hotărâre, CLSU a decis înființarea, la Căminul pentru persoane vârstnice, a unui centru de izolare preventivă, cu 44 de locuri, pentru persoanele fără adăpost care au fost confirmate pozitiv la testarea săptămânală. Patru dintre locuri sunt deja ocupate.
În fapt, în prezent, cinci beneficiari ai Centrului pentru persoane fără adăpost au COVID-19, dintre care patru sunt internați la centrul de izolare din Noua, iar unul este la Spitalul din Zărnești, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Iată hotărârea CLSU:

Art. 1 Se aprobă organizarea unui punct de recoltare RT-PCR al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, în sediul DAS din str. Gladiolelor nr. 4. Activitatea în acest punct de lucru se va desfășura cu cadre medicale școlare din cadrul DAS - Serviciul de Asistență Medicală în Unități de Învățământ, detașate către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov.
 
Art. 2. Se aprobă funcţionarea unui Centru de izolare preventivă pentru o perioadă de 14 zile, a persoanelor fără adăpost, în imobilul de pe strada Gladiolelor nr.4, parter şi etajul II Corp C, cu o capacitate de 44 locuri, sub coordonarea Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov.
 
Art. 3.Se aprobă asigurarea hranei pentru beneficiarii Centrului de izolare preventivă, în cuantum de 30 lei/zi/beneficiar, care va acoperi cheltuielile aferente unui nr. de 3 mese/zi, în sistem catering, în baza unui contract de furnizare încheiat de către Direcţia de Asistenţă Socială Braşov.
 
Art.4. Se aprobă asigurarea pazei, menţinerea ordinii şi liniştii publice în regim permanent, în interiorul Centrului de izolare preventivă, de către Poliţia Locală.
 
Art.5.  Direcţia de Asistenţă Socială Braşov va face toate demersurile necesare pentru buna funcţionare a centrului de izolare preventivă, în condiţii optime şi de siguranţă sanitară.     
   
Art.6. Cheltuielie privind alocaţia de hrană se asigură lunar din bugetul Ministerului Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Braşov, la solicitarea autorităţii administraţiei publice locale, în baza documentelor justificative.  
 
Art. 7. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data emiterii.
 
Art. 8. Comitetul Operativ cu Activitate Temporară (C.O.A.T.) va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brașov (C.L.S.U.) și instituțiilor implicate, în vederea punerii în aplicare.
 
Art. 9. Prezenta hotărâre se publică pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Brașov.
 
Preşedintele CLSU Braşov este primarul Allen Coliban.
 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 18 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8740   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0405   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5329   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2326   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1620   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4920   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.1200   Scădere

LINK


Tradesilvania
Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că actuala majoritate guvernamentală va reuşi să taie pensiile speciale?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter