myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Înscrierea în clasa pregătitoare se face la o singură școală. Părinții nu mai pot alege învățătoarea

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Braşovenii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare, până în 28 aprilie, timp în care pot să completeze, să depună şi să valideze cererile tip online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur, a explicat cum decurge înscrierea actualilor preșcolari de grupă mare în clasa pregătitoare.

„Părinţii au posibilitatea, conform calendarului acestor înscrieri, să completeze, să depună şi să valideze cererile tip online sau la unităţile de învăţământ la care solicită înscrierile copiilor, până la data de 28 aprilie. Reamintim părinţilor că cererile tip pot fi depuse la o singură unitate şcolară, fie cea de circumscripţie, fie o altă unitate, la care aceştia doresc înscrierea. În conformitate cu metodologia de înscriere în învăţământul primar, în prima fază, în perioada 10-11 mai, comisia naţională procesează cererile de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice, şi repartizează copiii la şcoala de circumscripţie. În cea de a doua fază, sunt procesate, la nivelul unităţilor de învăţământ, cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere”, a explicat reprezentantul Inspectoratului Şcolar.
În a treia fază a primei etape de înscriere, în 19 mai, comisia naţională procesează cererile depuse de părinţii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar copiii nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care şi-au exprimat în această fază opţiunea pentru întoarcerea la şcoala de circumscripţie. Prima etapă se încheie în 20 mai.

În data de 20 mai, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi unităţile şcolare afişează elevii înmatriculaţi şi locurile rămase libere, cu respectarea tuturor prevederilor legale privind protecţia datelor cu caracter personal”, a mai precizat Valentin Bucur.

Maximum 22 de copii pe clasă

5.344 de locuri sunt disponibile la clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2021-2022, dintre care 3.284 de locuri în mediul urban şi 2.060 în mediul rural. Număr suficient pentru cuprinderea tuturor copiilor de vârstă şcolară în învăţământul primar, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Înscrierile în învăţământul primar vin cu câteva noutăţi.
Astfel, în sarcina grădiniţelor cade evaluarea dezvoltării copiilor şi eliberarea recomandării pentru înscrierea la şcoală a celor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021. În alţi ani, aceștia erau trimişi la evaluare, în centre special desemnate. De asemenea, sunt introduse alternativele educaţionale pentru care au fost prevăzute: 23 de locuri pentru alternativa Montessori, 44 de locuri pentru Step by Step şi 22 de locuri pentru Waldorf, pentru aceasta din urmă existând ofertă şi în anii precedenţi. Pentru învăţământul în limbile minorităţilor naţionale au fost prevăzute: 298 de locuri la limba germană şi 252 de locuri la limba maghiară. În plus, nu vor fi înscriși mai mult de 22 de copii in clasă.
Copiii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare și anul acesta, pentru ca părinții să nu poată alege învățătoarea copilului și să fie eliminate situațiile de clase pe care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copii. Sorin Cîmpeanu a menținut astfel, în metodologie, regula introdusă în premieră la nivel național de fostul ministru Monica Anisie.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+2 #1 Barbu Gh. 31-03-2021 08:25
„BINE AȚI VENIT LA ȘCOALĂ”, citim din poză. Care școală? Școala „online”??? Să fim serioși. Chiar, cum naiba în restul Europei școlile au funcționat chiar dacă restricțiile erau mai dure ca la Rrrumânica?

Pe vremea când școlile funcționau normal Rrrumânistanul a reușit să scoată 44% de analfabeți funcțional. Vă dați seama la ce procent de credincioși lucovid se va ajunge după ce se termină țigănia asta cu SARS-Cov2-ul?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Ma, 11 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0491   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7238   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4882   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2290   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3462   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că ar trebui să se rennţe la purtarea măştii în exterior?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter