myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

COVID-19 BRAȘOV. Gata cu vacanța! În ce scenariu încep elevii din fiecare localitate cursurile

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Grădinițele și școlile se redeschid de miercuri, după vacanța prelungită de Paști. Mâine încep cursurile și activitățile didactice preșcolarii și elevii care nu susțin examene naționale. Cei din anii terminali (a VIII-a, a XII-a/a XIII-a) se vor întoarce la școală în 10 mai. În funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii, încadrarea fiind făcută astăzi prin ordin al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Conform ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.

„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie - şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie - vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică.

Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul a mai spus că masca de protecție „va fi purtată în permanență”.

235 de unități din județ, în online

Încadrarea într-un scenariu sau altul a fost făcută astăzi prin ordin al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Potrivit Hotărârii CJSU, în județul Brașov, 182 de unități de învățământ reîncep în scenariul 1, adică verde. Mai exact, toți preșcolarii și elevii (cu excepția celor din clase terminale) revin la cursuri.
Celelalte 235 (până la 417) vor fi în scenariul 2. Inclusiv cele din municipiul reședință de județ. Pentru că au rate de infectare COVID-19 mai mari de 1 la mie. Cu alte cuvinte, revin în grădinițe preșcolarii, iar în bănci, copiii de la clasele pregătitoare până la a IV-a. Ceilalți reîncep în online. Scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov se vor actualiza în ziua de vineri, 7 mai.

Scenariile pentru fiecare localitate în parte sunt aici.

Reguli stricte în școli

Ordinul de ministru mai prevede că este permisă organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars COV-2, respectiv, distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Este permisă participarea preșcolarilor/elevilor din învățământul special, cu prezența fizică, la nivelul tuturor grupelor/claselor, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars COV-2, respectiv, distanțare adecvată, respectarea normelor de igiena și asigurarea ventilării regulate a spațiilor.

Personalul didactic/nedidactic și personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ are obligația să poarte mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor, atât în interior cât și în exterior, precum și în sălile de clasă, cu exceptia situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor folosi viziere și vor evita în permanență contactul față în față cu copiii la o distanță mai mică de 2 metri.

Din 10 mai, la școală, fizic, revin elevii claselor terminale, care susțin examene. Mai exact, cei din clasele a VIII-a (care vor susține Evaluarea Națională) și cei din clasele a XII-a și a XIII-a (care vor da Bacalaureatul). Elevii din clasele a VIII-a au școală până în 11 iunie. Elevii din clasele terminale de liceu încheie cursurile în 4 mai. Restul copiilor încheie școala în 25 iunie.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Anunturi MyTEX

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter