myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

COVID-19 BRAȘOV. CJSU a emis decizii pentru toate localitățile. „Scenariul verde” domină. Atenție, relaxarea nu e totală!

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a făcut reevaluarea și a adoptat astăzi Hotărârea nr. 129/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în cele 58 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județ, grupându-le pe intervalele de incidență COVID-19, stabilite de H.G. nr. 432 din 08.04.2021 (privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021) și în „scenariile” corespunzătoare. În anexa HCJSU se prevede clar că încadrarea în „scenarii” este valabilă 14 zile doar „în condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19”, deci, în general, până în 22 mai.

Însă, pentru unele localități, reevaluarea se face la date diferite, mai devreme, în funcție de data în care s-a emis anterior decizia CJSU strict pentru fiecare în parte, acela fiind și momentul de referință pentru incidență.

Astfel, municipiul Brașov și alte 47 de localitățisunt în „scenariul verde”, cu mai puține restricții (detalii: Update CORONAVIRUS BRAȘOV. Relaxare aprobată. De când se aplică, ce restricții rămân).

Restricțiile de week-end, cu închiderea magazinelor la ora 18.00 și circulația permisă până la ora 20.00, rămân în Fundata, care are incidența de peste 4 la mie (4,09/1000), iar Cincu și Homorod rămân în „scenariul roșu”, cu rate de infectare între 3 și 4 la mia de locuitori, dar sub 3,5/1000.

Ghimbav, Bran, Zărnești, Poiana Mărului, Hărman, Hălchiu, Ticușu rămân în „scenariul galben”, având incidențe între 1,5 și 3 la mie.

Detaliile pentru fiecare localitate sunt în anexa la HCJSU, disponibilă aici.

Reprezentanții Prefecturii Brașov reamintesc că rămân în vigoare măsurile generale prevăzute în H.G. nr. 432/08.04.2021 (de ex. obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă).

  • în interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri;
  • în toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22,00-5,00, cu următoarele excepţii:

    a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

   b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

    c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

    d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

- în toate localităţile nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Citiți și:

CORONAVIRUS BRAȘOV. CJSU a actualizat scenariile de funcționare pentru școlile din municipiu și județ

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 08-05-2021 15:56
Degeaba, e târziu, nenorociților de securicilor useriști! Ați distrus HoReCa și serviciile din Brașov. Și nici holera galbenă nu va fi uitată.

VEȚI PLĂTI LA ALEGERI!!! CU VÂRF ȘI-NDESAT!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter