myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

CORONAVIRUS. Petrecerile de nuntă și de botez, până la două noaptea. Guvernul a modificat legea (DOCUMENT)

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Nunțile și botezurile se pot desfășura până la două noaptea în localuri. Guvernul a modificat joi în acest sens hotărârea privind starea de alertă, după decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care e prezidat tot de prim-ministru.

 „Am modificat Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Vestea bună e că nunțile si botezurile pot să rămână deschise până la 2 noaptea”, a spus premierul Florin Cîțu.
 
Mai exact este vorba de prelungirea programului operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri).
 
Nunțile și botezurile se pot organiza de la 1 iunie fără limită de persoane, dar doar dacă toți participanții sunt vaccinați împotriva COVID-19, complet (cu ambele doze sau cu ser monodoză).
Altfel, regulile prevăd participarea a 50 de persoane în spaţii închise şi a 70 de persoane în spaţii deschise. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.
 
Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți aceștia fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2, au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.
 
Aveți mai jos documentul CNSU:
 

R O M Â N I A

GUVERNUL ROMÂNIEI

COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

HOTĂRÂRE nr. 36 din 03.06.2021

privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021

Având în vedere necesitatea reglementării unitare a măsurilor aplicabile elevilor/studenților și lucrătorilor transfrontalieri care fac nevata de la școală/locul de muncă situat într-o țară, la domiciliul situat într-o altă țară, precum și nevoia de adaptare a programului de desfășurare a anumitor activități la cerințele sociale,

în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,

în temeiul prevederilorart. 5 alin. (3) lit. f, din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

 

HOTĂRÂRE:

  1. Art.1 -Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00.
  2. Art.2 -Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații nr. 32 și 35, se modifică și se completează astfel:
  3. 1.La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e).
  4. 2.La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins:
  5. lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova;
  6. elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României,care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.
  7. Art.3 -Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

 

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PRIM-MINISTRU

 

FLORIN-VASILE CÎȚU

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
0 #1 Willy 04-06-2021 15:19
Corect. Program prelungit, consum mai mare de alimente si bauturi. Consum mai mare de alimente si bauturi, nota de plata mai mare. Nota de plata mai mare, taxe si mpozite mai mari catre buget. Buget ingrasat = bani mai multi de ciordit. Bani mai multi de ciordit = se mai domoleste foamea de bani si se mai da un sens intrarii in politica.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 08 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.8962   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5550   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5088   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9559   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2434   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4061   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5034   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.0000   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Merită avocata Trandafir banii primiți de la Primăria Brașov în speța P&P?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter