myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS BRAȘOV. Un colegiu și o școală gimnazială trec de astăzi la cursuri online

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat marți hotărâri privind trecerea în online a cursurilor la două unități de învățământ din județ. Una este Hotărârea nr. 209/2021, privind aprobarea suspendării activității didactice cu prezență fizică în Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din municipiul Brașov, începând de miercuri, 20 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile.
Hotărârea CJSU Brașov a fost adoptată luând în considerare avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și cel al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov, emise tot ieri. La Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” 13 clase din totalul de 26 (416 elevi dintr-un total de 744) funcționează în sistem online din cauza cazurilor de COVID-19, iar potrivit Ordinului comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, interimar, nr. 5338/1082/01.10.2021, la data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul claselor se suspendă activitatea cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ pentru o perioadă de 14 zile.
De asemenea, există trei cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, ceea ce a determinat aplicarea art. 6, pct. 9 din Ordinul amintit, care prevede: „La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP. DSP, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul IȘJ și al DSP”.

Tot marți, CJSU a aprobat Hotărârea nr. 210/2021, privind aprobarea suspendării activității didactice cu prezență fizică în Școala Gimnazială din orașul Rupea, începând din 20 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile.

Hotărârea nr. 210/19.10.2021 a CJSU Brașov, care a are la bază avizele IȘJ și DSP, este disponibilă aici.

La Școala Gimnazială Rupea există cinci cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice și două cazuri în rândul cadrelor nedidactice, acest fapt determinând aplicarea aceluiași art. 6, pct. 9 din Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, interimar, nr. 5338/1082/01.10.2021/
Hotărârea nr. 209/19.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici.

Reluarea cursurilor care presupun prezența fizică în cele două unități de învățământ se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov.

Citiți și:

BRAȘOV. 847 de cazuri de COVID în școli, cele mai multe la copii / Peste 13.600 de elevi fac cursuri online

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 28 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9266   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7043   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6863   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9892   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5027   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.6300   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va avea loc schimbarea de premier, potrivit protocolului semnat de coaliţia de guvernare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter