myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS BRAȘOV. Încă un liceu cu activitatea suspendată / Peste 14.500 de copii afectați

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 212/2021, privind aprobarea suspendării activității didactice cu prezență fizică în Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” din orașul Predeal, începând cu data de 21.10.2021, pentru o perioadă de 14 zile. Procesul de învățământ poate continua în sistem online.

Hotărârea CJSU Brașov a fost adoptată luând în considerare avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și cel al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov, ambele emise astăzi.

Hotărârea nr. 212/20.10.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este disponibilă aici.

La Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” din Predeal există patru cazuri de cadre didactice aflate în izolare la domiciliu (trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 și un caz contact direct), precum și două cazuri confirmate rândul cadrelor nedidactice, acest fapt determinând aplicarea art. 6, pct. 9 din Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, interimar, nr. 5338/1082/01.10.2021, care prevede: „La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP. DSP, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul IȘJ și al DSP”.

Reluarea cursurilor care presupun prezența fizică în Liceul Teoretic „Mihail Săulescu”, cu sediul pe bld. Mihail Săulescu nr. 91, oraș Predeal, jud. Brașov, se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov.

*Alte 613 clase/grupe în online

În plus, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, în acest moment, 610 elevi ai şcolilor din judeţ sunt confirmați ca infectaţi cu COVID-19. Acestora li se adaugă 210profesori, plus 11 persoane din categoria didactic auxiliar şi alte 36 de persoane din categoria nedidactic. Din acest motiv, 613 clase sau grupe au fost mutate în online în urma cazurilor de COVID-19 depistate, fiind afectaţi, astfel, 14.580 de copii.
157 de elevi au solicitat să facă orele online, cu motivare medicală. Acest lucru este posibil, dacă este vorba despre copii cu afecţiuni cronice sau boli autoimune ori care locuiesc împreună cu astfel de persoane.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 28 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9266   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7043   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6863   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9892   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5027   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.6300   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că va avea loc schimbarea de premier, potrivit protocolului semnat de coaliţia de guvernare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter