myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

CORONAVIRUS BRAȘOV. Încă 3,66 milioane de lei pentru gestionarea pandemiei

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Prin intermediul unui nou proiect finanţat prin Autoritatea de Management (AM) a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de 3.658.526,89 lei, gestionăm efectele pandemiei COVID-19 în județul Brașov”, anunță președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Proiectul este implementat de UAT Judeţul Braşov în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi presupune decontarea cheltuielilor cu materialele achiziţionate de aceste unităţi medicale din fonduri asigurate din bugetul Judeţului Braşov şi din venituri proprii, pentru a combate efectele pandemiei.

La finele implementării proiectului, sumele care vor fi recuperate din fonduri europene de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă totalizează 2.554.237,50 lei, iar cele care vor reveni Spitalului Clinic de Boli Infecţioase sunt în cuantum de 1.014.000,39 lei.

Printre altele, se vor deconta sumele folosite pentru achiziţia de alcool şi geluri dezinfectante, materiale de curăţenie, reactivi, consumabile hematologice, huse pentru paturi şi tărgi, lenjerii de pat, branule, catetere, covoare pentru decontaminare, electrozi EKG, lame de bisturiu, materiale sanitare de unică folosinţă (măşti, combinezoane, mănuşi, papuci, saci), pulsoximetre, plasturi, măşti de ventilaţie oxigen, spirometre, diferite tipuri de recipiente, pungi de recoltare şi drenaj, truse pentru diverse activităţi medicale, tuburi, viziere, kituri pentru oxigenoterapie, dar şi alte tipuri de kituri necesare în terapii.

„Achiziţiile menţionate au fost realizate cu respectarea legislaţiei în domeniu, fiind avizate de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Braşov în ceea ce priveşte necesitatea”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Acesta este cel de-al doilea proiect cu finanțare AM POIM pe care îl implementează CJ.  Primul se intitulează „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”, este în valoare de 45.533.446,93 lei şi a fost accesat în anul 2020, UAT Județul Brașov având ca parteneri Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie.

„De la începutul crizei sanitare am venit în sprijinul solicitărilor formulate de managerii tuturor spitalelor din subordinea noastră şi am alocat sumele necesare acoperirii cheltuielilor generate de combaterea pandemiei. A fost un efort considerabil din partea Consiliului Judeţean Braşov, care în anul 2020 a însemnat alocări bugetare de peste 59 de milioane de lei, efort pe care acum îl putem compensa din fonduri europene. Mă bucur că reuşim să atragem bani nerambursabili pe toate axele de finanţare pentru care suntem eligibili. Vom continua să scriem şi să depunem proiecte pentru a valorifica toate oportunităţile financiare, fie ele europene sau guvernamentale, pentru ca județul Brașov să se dezvolte armonios, în pas cu marile orașe europene! ”, a mai spus președintele CJ.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+6 #1 Barbu Gh. 08-11-2021 08:37
Vedeți cum circulă banii în „pandemie” pentru „protecția” noastră? 120 de milioane de doze, tărgi cu coviltir la 17.000 euro bucata, milioane de măști neconforme. SĂ NU UITĂM SPORURILE DE 80% PENTRU „EROI”, 90 de lei pe oră pentru alți „eroi”, 60 lei/doză injectată.

NU AVEM SPITALE, NU AVEM POLICLINICI, NU SUNT MEDICI LA SATE, NU AVEM MEDICAMENTE DAR GUVERNANȚII NOȘTRI AU „GRIJĂ” DE NOI SĂ NE INJECTĂM CU SERURI EXPERIMENTALE, SĂ PURTĂM MĂȘTI NECONFORME....
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-7 #2 Willy 08-11-2021 10:56
Citez pe Barbu Gh.:
Vedeți cum

Vedem cum "ham, ham, ham" barbugheul, toata ziua. Latraul rusofil, in loc sa alerge pisici prin autobaza, sta si latra la ziar, propaganda moscovita. Viata de caine!
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+4 #3 Barbu Gh. 08-11-2021 11:39
Dezaxatul care ar da cu piciorul în femeile bătrâne, îl știți voi, ăla care face propagandă pentru injectare, ieri zicea că școlile sunt un cuiburi de infecție. Da, lătrăul waxxerist cu pseudonim săsesc, cel de la ora 10:56. Când tu nu ai școală, nu ai educație, normal că desconsideri școlile!
Vedeți de ce vor ăștia să interzică dreptul la școală al copiilor și nepoților noștri??? Să aibă doar waxxeri care să, și îl citez: "ham, ham, ham", nu să înțeleagă ce scrie în prospectele waxxului experimental sau să cunoască noțiuni precum: „cobai”, „experiment”, „imunizare”....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 17 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8849   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8018   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8119   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0503   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2507   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7296   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4976   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.2600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va putea menţine plafonarea tarifelor la gaze şi electricitate până în luna aprilie?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter