myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

CORONAVIRUS. Teoriile antivacciniştilor, demontate de un cercetător de la Institutul „Cantacuzino”. „Dacă ar fi să comparăm cu vaccinurile pe care le-am făcut noi în copilărie, aceste vaccinuri sunt mult, mult mai curate și mai bine definite”

  • Apreciez !Nu-mi place !-10
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Românii au ezitat să se vaccineze împotriva Covid-19, iar ţara noastră a fost lovită puternic în valul 4. Presa din Germania i-a numit chiar pe români „idioţii Europei”, în condiţiile în care în toate ţările civilizate, unde populaţia s-a vaccinat în procent mare, chiar dacă sunt cazuri de infectare, nu este presiune pe spitale, iar decesele sunt puţine. Campaniile antivacciniştilor din mediul on-line au avut succes, mulţi preferând să se informeze şi să creadă toate mesajele de pe Facebook, în loc să discute cu medicii sau cu oameni care au studiat mulţi ani pentru a putea profesa în acest domeniu.

Toate miturile pe care unii români le cred pentru că „au văzut pe Facebook”, au fost combătute de Cătălin Țucureanu, cercetător la Institutul de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino.

La Digi24, el a precizat: „În vaccinurile bazate pe ARN mesager (Pfizer și Moderna - n.r.) avem ARN mesager, care este practic o instrucțiune pe baza căreia celula învață să construiască o părticică a virusului. Părticica aceea nu ne îmbolnăvește, dar oferă elementele de recunoaștere pentru ca sistemul nostru imun să poate să dezvolte un răspuns împotriva virusului. Acest fragmențel de informație este ținut într-un lipid, într-o mică picătură de grăsime. În afară de asta, găsim elementele care sunt în orice produs injectabil: sunt câteva săruri care au rolul de a menține stabilitatea produsului și cam atât. Ce trebuie să spunem e că dacă ar fi să comparăm cu vaccinurile pe care le-am făcut noi în copilărie, aceste vaccinuri sunt mult, mult mai curate și mai bine definite. Compoziția lor chimică este mult mai clară decât a unui vaccin de generație veche, care era obținut prin «creșterea» microbului respectiv, după care inactivarea lui.

Celelalte vaccinuri anti-COVID folosite la noi în țară (AstraZeneca și Johnson) conțin, de fapt, un alt virus, care este un virus benign, un virus care nu ne îmbolnăvește și care nu se poate multiplica în corpul nostru, în care cercetătorii au introdus tot o informație genetică, pentru același fragment din virusul SARS-CoV-2 pentru care există informația și în vaccinurile ARN mesager. Aici este vorba de un virus, și nu de o particulă lipidică cum era la celealte vaccinuri, care poate infecta celulele de la fața locului, de la locul injecției, intră în ele, dar nu se poate multiplica mai departe și doar le furnizează informația pentru ca ele să-și construiască părticica din virus față de care organismul nostru trebuie să dezvolte un răspuns. Este o tehnologie mult mai similară cu cele clasice, care sunt deja în uz, pe scară largă, de foarte mult timp.

Mulți se tem că vaccinurile conțin mercur. Nu este adevărat. Anumiți compuși cu mercur sunt folosiți drept conservanți în vaccinuri. În general, s-au folosit foarte mult în trecut, dar acum cam toate vaccinurile de pe piață, la nivel mondial, au eliminat conținutul de mercur, în principiu nu pentru că ar fi fost vorba despre o cantitate care să pună în pericol viața cuiva, ci pentru că deja oamenii începeau să se teamă din ce în ce mai mult de conținutul de mercur. Scopul principal al compușilor cu mercur în vaccinuri era de a preveni creșterea microbiană. Pe măsură ce tehnologiile de producție s-au îmbunătățit, vaccinurile au devenit din ce în ce mai «curate» și nu a mai fost nevoie să folosim conservanți pentru a le menține stabilitatea pe temen lung.

O teorie a conspirației larg răspândită spune că prin vaccin se introduc cipuri în corp pentru a fi controlați. Se poate implanta un cip prin vaccin? Un cip, pentru a putea fi util, ar trebui să aibă o dimensiune considerabilă. Mulți oameni care ezită să se imunizeze invocă teama de eventuale efecte secundare ale vaccinurilor pe termen lung: nu avem nimic acum, dar ce pățim peste vreo 5-10 ani? Unul dintre miturile cele mai exploatate de către antivacciniști este acela că vaccinurile n-ar fi fost studiate suficient și că nu le cunoaștem efectele pe termen lung. Dacă e să ne uităm la cele două tehnologii de producere a vaccinurilor autorizate în România, ambele au zeci de ani de experiență în spate și ambele au mai fost în studii clinice. Deci, există persoane care au fost vaccinate cu foarte mult timp în urmă cu vaccinuri bazate pe aceste tehnologii, în cadrul studiilor clinice. În plus, dacă e să ne uităm la toată istoria, cel puțin să luăm ultimii zeci de ani de dezvoltare, de utilizare a vaccinurilor, efectele adverse nu sunt observate decât pe o perioadă foarte apropiată de momentul vaccinării - să zicem primele câteva zile, cele mai frecvente efecte pe care le-am resimțit majoritatea dintre noi nu sunt complicate, până la câteva săptămâni. Organismele de reglementare, atunci când au analizat datele din studii, au solicitat ca persoanele care au fost vaccinate să fi fost monitorizate pe o perioadă de minimum două luni după vaccinare, pentru că atunci ne așteptăm să apară efectele adverse, și nu mai târziu. Ar fi foarte puțin probabil - așa cum reiese din toată istoria de utilizare a vaccinurilor - să identificăm ceva la o distanță mult mai mare de timp.

E foarte răspândită informația că un vaccin este dezvoltat în 7-10 ani și că în niciun caz nu aveau cum să se dezvolte în mai puțin de un an. În niciun caz nu vorbim despre vaccinuri experimentale, sunt vaccinuri care au fost autorizate după ce au trecut prin absolut toate etapele necesare pentru un studiu clinic. Trebuie să ținem cont de faptul că aceste vaccinuri au început să fie dezvoltate încă de la epidemia de SARS din 2003. În comunitatea de cercetare, dar și multe companii lucrau la deja vaccinul pentru SARS-CoV care a cauzat epidemia de atunci, așa că aveau punctul de plecare și pentru vaccinurile pentru virusul SARS-CoV-2. Nimic nu a fost inventat acum, tehnologiile de producere a vaccinurilor erau, virusul era oarecum cunoscut prin ruda lui, se cunoștea cam ce țintă trebuie să aibă un vaccin pentru a putea genera un răspuns eficient împotriva virusului și în câteva zile de la publicarea secvenței (genetice - n.r.), la începutul anului 2020, toată lumea s-a apucat să producă vaccinul specific pentru acest virus, dar pornind de la informațiile pe care le aveau dinainte. Vorbind de studiile clinice, ele au implicat în acest caz zeci de mii de voluntari, peste magnitudinea normală a unui studiu clinic pentru un vaccin în condiții normale, tocmai pentru că datele trebuiau acumulate cât mai rapid și atunci au înrolat un număr foarte mare de oameni.

Dacă vorbim de fertilitate, de exemplu, mai degrabă există date care să ne arate contrariul. La fel pentru vaccinarea în sarcină. Dacă la început era o zonă care se aborda cu mai multă precauție, pentru că nu fusese studiată specific vaccinarea în sarcină, acum avem studii pe sute de mii de persoane însărcinate, vaccinate, care arată că vaccinarea nu are absolut niciun efect negativ asupra evoluției sarcinii, asupra nou-născutului și așa mai departe.

Percepția incertitudinii, faptul că la început nu cunoșteam anumite lucruri despre vaccinuri, nu cunoșteam dacă acestea limitează sau nu transmiterea, pentru că studiile clinice s-au efectuat pentru a afla dacă ele protejează împotriva bolii, nici măcar a infecției. Datele acestea au apărut ulterior, dar oamenii au rămas cu informația de atunci, că ne vaccinăm degeaba, pentru că oricum transmit. Nu! Datele ne arată că o persoană vaccinată are un risc mult mai mic de a se infecta și prin asta, un risc mult mai mic de a transmite, și dacă se infectează, elimină virusul mai rapid și din nou, are un risc mai mic de a transmite virusul mai departe.

Oamenii care deja spun un «nu» foarte clar vaccinării sunt mai greu de convins, ei au deja niște idei foarte puternic formate în legătură cu vaccinul și va fi mult mai dificil, dar cred că fiecare dintre noi trebuie să facem efortul de a convinge pe încă cineva pentru a putea fi protejați împreună de această boală. Imunitatea se obține și trecând prin boală, dar trebuie în primul rând să ne gândim ce se poate întâmpla dacă trecem prin această boală. Boala este asociată cu niște efecte foarte severe, inclusiv cu efecte pe termen lung. Sunt multe efecte pe termen lung pe care nici nu le cunoaștem, pentru că nici boala nu circulă printre noi de atât mult timp.

Dacă obținem imunitate prin vaccinare, și nu prin trecerea prin boală, evităm toate efectele nedorite asociate cu boala.

Sigur că și trecerea prin boală ne protejează. Persoanele care au trecut prin boală au un risc destul de mic de a se reinfecta. La fel și persoanele care s-au vaccinat.

Ce e foarte important de spus este că persoanele care au trecut prin boală și se și vaccinează sunt foarte bine protejate de riscul de a se reinfecta.

Sunt niște date relativ noi din Statele Unite care arată că persoanele trecute prin boală și nevaccinate au un risc de cinci ori mai mare de a se reinfecta comparativ cu persoanele netrecute prin boală, dar vaccinate cu două doze de vaccin ARN mesager. Deci, într-adevăr, și trecerea prin boală ne protejează destul de bine, cel puțin pe o anumită perioadă de timp, de a ne infecta din nou, dar nu strică cu nimic și chiar aduce protecție suplimentară vaccinarea acestor persoane”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+6 #1 Barbu Gh. 08-11-2021 12:28
Hopaaa.... a apărut un alt „cercetător”, fratele altui savant, Jurma.

Ia să vedem ce „cercetări” are....? Niciuna??? NU SE POATE!!!!

„Research Fields
Catalin Tucureanu has not yet added any research fields to their profile.”

În https://publons.com/researcher/2705507/catalin-tucureanu/

Hai să vedem, atunci, ceva publicații cu el autor principal.... Hopaaa.... nu găsim???
Tot în aceeași sursă.

Acum despre fostul institut Cantacuzino, luat de armată și.... atât.

„2013 a fost ultimul an în care Institutul Cantacuzino a mai produs vaccinuri. Asta, deşi, în ultimii ani, au fost alocaţi bani pentru reluarea producţiei. Cum a ajuns România să fie dependentă de vaccinurile de import, deşi are propriul producător de seruri, aflaţi dintr-un nou material marca "România furată". Pe U.M. DGITV!!!

CUM POȚ TU SĂ TE UIȚI ÎN GURA UNIA CARE NU ARE NICI-O CERCETARE PUBLICATĂ!? ȘI CARE „LUCREAZĂ” ÎNTR-UN „INSTITUT” CARE NU MAI PRODUCE NIMIC DE ANI DE ZILE. Vaccinuri nu mai face din 2013!

De ce nu l-au pus cei de la UM Digi V să-și prezinte cercetările?
Sau cum își explică el că țările cele mai injectate au și cei mai mulți bolnavi acum?

Sau de ce nu-l întreabă care sunt studiile care confirmă faptul că injecțiile sunt bune la femeile gravide sau care alăptează? Nu de alta dar în prospect SE SPUNE CLAR CĂ NU S-AU FĂCUT STUDII PE OAMENI SAU S-AU FĂCUT NUMAI PE ȘOBOLANI!?
UNDE SUNT STUDIILE PE CARE LE INVOCĂ „CERCETĂTORUL” ȚUCUREANU????? Să le vedem și noi, să le verificăm, nu?

Cităm din prospect:

„4.6
Fertilitatea, sarcina și alăptarea

Sarcina

Experiența legată de utilizarea Comirnaty la femeile gravide este limitată. Studiile la animale nu au evidențiat efecte toxice dăunătoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrio-fetale, nașterii sau dezvoltării postnatale (vezi pct. 5.3). Administrarea Comirnaty în timpul sarcinii trebuie avută în vedere numai dacă beneficiile potențiale depășesc orice riscuri potențiale pentru mamă și făt.

Alăptarea

Nu se cunoaște dacă Comirnaty se excretă în laptele uman.

Toxicitate generală

La șobolanii cărora li s-a administrat Comirnaty intramuscular (3 doze recomandate la om integrale, o dată pe săptămână, generând concentrații relativ mai crescute la șobolani, din cauza diferențelor de greutate corporală) s-au evidențiat unele edeme și eriteme la nivelul locului de administrare a injecției și creșteri ale numărului de leucocite (incluzând bazofile și eozinofile)...”

Toxicitate asupra funcției de reproducere

Toxicitatea asupra funcției de reproducere și dezvoltării a fost investigată la șobolan, în cadrul unui studiu combinat de toxicitate asupra fertilității și dezvoltării, în cadrul căruia femelelor de șobolan li s-a administrat Comirnaty intramuscular înainte de montă și în perioada de gestație (li s-au administrat 4 doze recomandate la om integrale, care generează concentrații relativ mai crescute la șobolan, din cauza diferențelor de greutate corporală, în intervalul dintre ziua 21 pre-montă și ziua gestațională 20).”

Din prospectul lui Faițăr al dozelor experimentale!!!

Deci să îl asculte ăia care se și uită la UM Digi 24 sau ProTV pe „cercetătorul” waxxerist!

P.S. „Ce e foarte important de spus este că persoanele care au trecut prin boală și se și vaccinează sunt foarte bine protejate de riscul de a se reinfecta.”
De ce naiba atunci au explodat infectările în U.K., Franța, Austria, Belgia, Olanda...?
ELE NU AU AUZIT DE „CERCETĂTORUL” ȚUCUREANU??? SĂ LE EXPLICE EL CÂT DE BINE I-AU „PROTEJAT” DOZELE!!!!!

CHIAR, ROMÂNII DE CE NU FAC STUDII ASUPRA ACESTUI WAXX??? „CERCETĂTORI” CA ALDE ȚUCUREANU ĂSTA, CHIAR!?
Citat | Raportează către un administrator
Lucian Pop
-6 #2 Lucian Pop 08-11-2021 13:31
noroc ca exista destepti ca tine... marş pe facebook sa vezi ce mai zic specialistii de acolo
Citat | Raportează către un administrator
Dan, dac liber verde
-3 #3 Dan, dac liber verde 08-11-2021 14:18
Citez pe Lucian Pop:
noroc ca exista destepti ca tine... marş pe facebook sa vezi ce mai zic specialistii de acolo

Lasă-l, că barbugay mănăncă kkt cu polonicul! S-a vaccinat, prostovanul, dar pentru că pe el l-au vaccinat în sfincter, a crezut că e la vreo întâlnire cu caracter pidosnic, de aia a stat luniștit. Lasă-l, că e prost, săracul! E și el un amărât de fost gardian public, care trăiește acum ca parazit la stat și trebuie să mănânce kkt ca să supraviețuiască !
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 31 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.9221   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5466   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6028   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8998   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2408   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3781   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5166   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.3900   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți mulțumit de modul în care s-a făcut, la Brașov, deszăpezirea în week-end?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter