myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. CJSU: cum se face școală săptămâna viitoare, unde se învață din bănci și unde, din fața ecranului

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update BRAȘOV. Școli în online și din cauza infectărilor COVID-19, nu doar a nevaccinaților

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 218/2021, privind aprobarea scenariilor de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar, începând de luni, 15 noiembrie.

„Hotârârea a fost adoptată în conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății, interimar, nr. 5558/2389/05.11.2021, privind modificarea și completarea Ordinului comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, interimar, nr. 5338/1082/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unitățiilor/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în textul Hotărârii, care ține cont și de avizul Inspectoratului Școlar al județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov.

Hotărârea nr. 218/13.11.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici.

Anexa la HCJSU, unde se regăsesc scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabile de luni, este disponibilă aici.

Reamintim că, prin ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătății, rata de vaccinare a personalului şcolii a devenit condiţie, cu excepția învățământului special, pentru deschiderea, cu prezență fizică, a unităților școlare. Conform ordinului, activitatea se poate desfășura cu prezență fizică doar în unitățile în care procentajul angajaților vaccinați e de cel puțin 60%. În cazuri excepționale (număr mare de infectați, infrastructură inadecvată), CA poate decide ca activitatea să treacă sau să continue online.

Lista cu cifrele ce arată rata de vaccinare trebuie actualizată în fiecare vineri, aşa cum prevede ordinul amintit, pentru a se stabili scenariile de funcționare valabile în săptămâna următoare.

Dar vinerea aceasta şcolile și grădinițele au raportat rata de vaccinare a personalului pe fiecare structură în parte (unități arondate sau școală gimnazială și grădiniță, de exemplu, ori liceu și gimnaziu, dacă funcționează în clădiri separate), nu pe personalitate juridică, aşa cum s-a făcut săptămâna trecută.

În plus, acum nu au mai fost publicate procentajele de vaccinare și nici cui aparține decizia privind scenariul, Consiliului de Administrație sau CJSU.

Potrivit datelor din anexă, 154 de unități din județ vor funcționa săptămâna viitoare online, alte 264, cu prezență fizică.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-1 #1 Barbu Gh. 13-11-2021 16:37
Ce școală? Ia uitați părerea propagandei pluseristo-libe rale la noi: „focarele de infectie, denumite scoli”, 07-11-2021 13:10 mytex.ro. Așa „gândesc” cei care țin școlile închise. Țara are nevoie de waxxerri, diribau, badande și infirmiere. Analfabetismul funcțional trebuie să mai crească și el, la un 60%....
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter