myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

COVID-19 BRAȘOV. Decizie CJSU pentru toate localitățile. Restricții mai aspre în 14 dintre ele

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adoptat vineri Hotărârea nr. 2/2022, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov, potrivit anexei ce face parte integrantă din Hotărâre.
Astfel, începând de astăzi, de la ora 0:00, „în unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 34 din 6.01.2022, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, corespunzătoare ratei de incidență prevăzută în anexă pentru fiecare unitate administrativ-teritorială.

14 localități au incidență peste 1 la mie, inclusiv municipiul Brașov - 1,42, cea mai mare rată - 3/1000 fiind la Homorod. Celelalte 44 au sub 1 la mie, dintre care 17 sunt chiar la zero.

Măsurile, însă, din hotărârea de Guvern prin care prelungeşte starea de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022 pentru încă 30 de zile, sunt în majoritate aceleași, fără a ține cont de rata de infectare.

Totuși, potrivit HG, se menţin măsurile în vigoare referitoare la participarea persoanelor la activităţi până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.
Limita scade la 30% pentru celelalte localităţi, cu peste 1 la mie. De la această regulă sunt exceptate restaurantele și terasele, care pot funcţiona la 50% din capacitate până la 3 la mie.

În condițiile în care nu se constată o creștere substanțială a incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19, hotărâre urmează a fi reevaluată, la finalul perioadei menționate în anexă.

Ca noutate, Hotărârea de guvern impune şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, doar de tip medical sau FFP 2, atât în interior, cât şi în exterior, indiferent de rata de infectare.
Fac excepţie de la purtarea măştii de tip medical sau FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise, conform Hotărârii nr. 1 a CNSU:
- copiii cu vârsta mai mica de 5 ani;
- persoanele care sunt singure în birou;
- prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
- reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
- vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare dintre celelalte persoane din public;
- persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc) sau activităţi sportive.

Hotărârea nr. 2/07.01.2022 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, care include și anexa, e disponibilă aici.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9429   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6098   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8066   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6187   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5272   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că primarul Allen Coliban va face „curățenie” la secția de handbal a CSM Corona Brașov după ratarea promovării în Liga Națională?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter