myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. CJ își recuperează banii dați pentru modularul ATI COVID-19

  • Apreciez !Nu-mi place !-7
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Bugetul alocat construcţiei secţiei modulare de ATI-COVID, cu 28 de paturi, pe care Consiliul Judeţean Braşov a realizat-o în vara anului 2020 în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este recuperat din fonduri europene.


CJ a anunțat astăzi că a semnat joi cu conducerea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene contractul privind acordarea finanţării nerambursabile în vederea implementării proiectului „Secția Exterioară ATI – Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov”. Fondurile sunt asigurate în cadrul Autorităţii de Management (AM) a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), UAT Judeţul Braşov fiind lider de proiect, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

Perioada de implementare a proiectului este de 26 luni, respectiv între data 24 aprilie 2020 și data de 31 mai 2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului anterioare încheierii contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 12.386.156,16 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 11.449.430,35 lei.

Acesta este cel de-al treilea proiect cu finanțare AM POIM pe care Consiliul Judeţean Braşov îl implementează şi prin intermediul căruia autoritatea judeţeană reuşeşte să recupereze fondurile de ordinul zecilor de milioane de lei pe care în anul 2020 le-a alocat spitalelor din subordine pentru gestionarea efectelor crizei generate de pandemie.

Primul proiect, „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”, a fost accesat în anul 2020 de UAT Județul Brașov în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie. Acest proiect, în valoare totală de 45.533.446,93 lei, prevede şi decontarea tuturor echipamentele aflate în dotarea secţiei modulare de ATI-COVID.

Cel de-al doilea proiect, accesat în anul 2021 de UAT Judeţul Braşov în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, se intitulează „Gestionarea efectelor pandemiei COVID-19 în județul Brașov” şi are o valoare totală de 3.658.526,89 lei.

„În perioada crizei sanitare ne-am concentrat eforturile financiare pentru a răspunde tuturor solicitărilor formulate de managerii spitalelor din subordinea noastră şi am alocat sumele necesare acoperirii cheltuielilor generate de combaterea pandemiei. Mă bucur că acum am reuşit să accesăm şi cel de-al treilea proiect POIM prin intermediul căruia recuperăm în mare parte cheltuielile cu construcţia unităţii modulare de ATI-COVID pe care în anul 2020 le-am susţinut din bugetul judeţean. Sunt mândru că am reuşit să funcţionalizăm o secţie cu 28 de paturi de terapie intensivă, deşi mulţi erau sceptici că aceasta va funcţiona cu adevărat. Secţia modulară din curtea Spitalului Judeţean şi-a dovedit pe deplin utilitatea în ultimul an şi jumătate, atunci când valurile pandemiei au pus în pericol vieţile a mii de oameni din judeţul Braşov şi nu numai”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+1 #1 Raoke Kaka 07-03-2022 19:29
Tot batjocura de bani este. Cu banii aia se putea face ceva bun si de calitate.
Aia este.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 01 Iul 2022
Euro   Euro   EUR   4.9461   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7286   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7088   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9311   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6612   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5289   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.9800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter